Allmänna villkor (Uppdaterad 19/01-2022)

Axad Media

Nedanför benämns Axad media (790218-1432) som antingen företaget, Axad Media eller bara Axad. Dessa benämningar är för samma företag.

Alla information om företag/kunder lämnas aldrig ut, utan är endast till så att Axad Media kan utföra sina tjänster. Endast om brott förekommer och polisen ansöker om detta enligt Sveriges rikes lagar. E-postkonversationer kan komma att sparas för kundens behov.

För att våra tjänster ska kunna fungera måste du som ingår i ett avtal med oss lämna korrekta uppgifter. Dvs namn, adress, postnummer, postadress, mobilnummer samt e-postadress. Något skadestånd kan inte begäras ut om kundens hemsida eller emsdesign.se skulle ligga nere. Dock är det vårt mål att vara online dygnet runt året om med en upptid på över 90%.

Hemsidan för Axad Media och dess namn ägs och hanteras av Copyright © 2011-2021 Alexander Andersson, CEO och grundare.

Tjänsterna på Axad Media utvecklas och uppdateras hela tiden och kan därför ändras. De flesta bilder på Axad Media är upphovsrättsskyddade vilket betyder att du inte får kopiera dem då de är köpta med licens eller skapade av grafiker.

Support ges normalt alla dagar på mail support@axad.se. Se ditt serviceavtal för mer information om support.

Enligt Svensklag ingår ångerrätt i 14 dagar vid köp på distans för privatperson (gäller ej företag), dock anses tjänsten påbörjad när hemsidan har påbörjats att skapas och om ångerrätten infaller under eller efter sidan är påbörjad skall en skälig ersättning utgå i form av 65% av projektets kostnad samt eventuella kostnader för server, domäner, certifikat och andra tillägg som köpts in på kundens begäran. Skulle regler och lagar brytas av kund kan inte Axad Media anhållas ansvariga.

För uppdaterade regler se detta dokument. Vi innehar F-skattsedel och bolaget är registrerat hos Bolagsverket under Axad Media.

Bilder & Text

Alla bilder och text på axad.se tillhör Axad Media och är upphovsrättsskyddade. Text och Bilder får EJ KOPIERAS eller ANVÄNDAS utan vårt skriftliga tillstånd. Stor del av bilderna är köpta med licens som gäller för Axad Media. Flertalet bilder är skapade av grafiker för Axad Media. För mer information om bilder på hemsidan kontakta oss direkt.

Fakturering & Priser

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och är ex. Moms. Fakturering sker i slutskedet av projektet och skickas via e-post med 14 eller 30 dagars betalningstid. Fakturering av uppdateringstjänster sker för 12 mån i taget.

30 dagar ges på varje faktura där påminnelse utgår efter 5 dagar från förfallodatum.

Skulle du inte betala din faktura i tid utgår en förseningsavgift på 450 kr enligt lag. Skulle denna faktura inte betalas in går ärendet vidare till Kronofogden och Arvato Inkasso samt att ränta läggs på enligt lag. Axad media har även rätten att låsa ner hemsidan och stänga av webbhotellet ifall fakturan inte betalas i tid.

Vid större projekt över 10 000:- utgår en startavgift/delavgift på 5000:- eller 25% av den totala fakturan så att vi ser att ni är verkligen vill köpa våra tjänster och seriösa med ert projekt. Efter att halva eller projektet har slutförts utgår en faktura på hälften av det kvarvarande beloppet dvs 50%. I slutet utgår alltid en slutfakura på kvarvarande summa. Detta är så att vi kan betala vår personal samt de utgifter som projektet medfört. Skulle ni ha några frågor kan ni kontakta oss via info@axad.se eller ringa direkt på 0704-164111.

Det utgår alltid en fakturaavgift på 25 kr per pappersfaktura.

Löpande Timdebitering

Vi fakturerar allt löpande arbete t.ex. skapande av hemsida, uppdateringar, extra tillägg/tillval, support och service tjänster per påbörjad halvtimma. Nuvarande timpenning är 795 kr exkl. moms om inget annat anges. Priserna står alltid på din faktura.

Design & Hemsidor

Alla våra mallar är unika som vi har skapat med olika utvecklingsmiljöer. Hemsidan, design och mallar skräddarsys efter vad kunden vill ha och begär. Alla projekt görs på beställning.

Logotyper och grafik

Vi designar de flesta logotyper i Photoshop eller Illustrator. Font och typografi är viktigt för att logon ska stå ut ur mängden så vi föreslår alltid detta för kunden även om ni har tänkt er någon annan font. All grafik görs på beställning och är skräddarsydd för slutkund.

Efter att fakturan är betald äger kunden sin logotyp och får använda denna kommersiellt.

Domän & Webbhotell

Domän och webbhotell köps in utifrån från en eller flera leverantörer till våra konton och gäller i 1 år i alla paket om inget annat anges. Efter 1 år tillkommer kostnader för att fortsätta driva hemsidan och äga domännamnet. Det går även att köpa till flera år direkt av Axad media. Vill man efter 1 år ändra sina villkor för webbhotell och domän går detta att göra genom att kontakta EMS Design. Alla domäner hanteras av EMS Design och går under vårt märke och företag. Man kan som kund alltid flytta sin domän och hemsida till egna servrar om man önskar detta. För mer info om detta se avsnittet för flytt och uppsägning.

Årskostnad efter det första året är 1195 kr exkl. Moms per år (BAS paketet). Detta är för att äga adressen samt driva hemsidans servrar. Skulle denna avgift inte betalas kommer hemsidan att låsas tills fakturan är betald.

För tillfället används One.com som webbhotell till alla hemsidor skapade av Axad Media. Axad Media måste kontaktas minst 3 månad innan slutdatum för 1 års kontrakt om ändringar ska göras, t.ex. Om du vill säga upp avtalet med One.com. Faktura på 1 års kontakt för domän och webbhotell skickas ut I god tid , ca 3 mån I förväg för att kunden ska ha gått om tid och inte kunna gå miste om sin domän. Om hemsidan ligger nere vid något tillfälle bör Axad Media kontaktas snarast.

Om flytt av domännamn krävs behövs det en EPP kod som du kan få från din leverantör. Flytt av domän kostar inget extra det första året när du flyttar till Axad Media men följande år kommer Axad Media ta en avgift per år för att fortsätta driva hemsidan och så att kunden har sitt domännamn aktivt på internet.

Vill du flytta i från Axad Media servrar och konto så utgår en flyttavgift i form av rörlig kostnad på antalet timmar som det tar att flytta hemsidan och filer. Normalt mellan 2-4 timmar (större hemsidor tar längre tid). Du kan även flytta domän och hemsidan helt själv till utvald egen server om du så önskar.

Avgifter kan ändras efter marknaden, se denna sida för uppdaterad information.

Leverans Information

Leveranstiden kan variera beroende på hur avancerad hemsidan är samt de inköp som krävs i form av plugin, extensions och andra kodbitar. För små och mellan hemsidor ligger leveranstiden på 2-4 veckor. Vårt mål är dock att alltid hålla tidsramen vi har kommit överens om. Tiden får dock inte anses vara oskälig. Skulle sidan behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad.

Tillhandahåller kunden ej kompletta uppgifter (bilder, text, webbhotell mm) kan leveranstiden bli längre än beräknat samt om kunden ändrar hemsidan själv så att de skapar problem för oss som utvecklare. Det kan vara så att leveranstiden kan komma att bli längre pga. t.ex. sjukdom, semester eller akuta problem och om detta inträffar kommer kunden att informeras via e-post eller telefon.

Äganderätt

Kunden äger hemsidan och filerna inklusive alla bilder och text efter att fakturan är betald. Betald faktura gäller som bevis. Designmallar och komponenter får INTE säljas vidare till tredjepart utan endast användas för eget bruk då vissa tillval köps under rätten att endast användas på en specifik hemsida. EMS Design ansvarar inte om kunden bryter mot dessa regler utan kunden ansvarar för sig själv då regler och lagar brutits.

Om dessa regler eller lagar bryts har Axad Media rätten att säga upp avtalet med kunden och dra in användningen av tillval, komponenter och hemsidan samt alla filer.

Vissa komponenter som är skapade av Axad Media säljs med licens. Detta kommer att stå på er faktura och kommer innehålla information som beskriver vad det innefattar.

Varje hemsida har en nofollow länk i botten som refererar till oss som skapare, t.ex. ”Webbdesign utförd av Axad Media”. Denna länk finns på varje projekt och är som en garanti på att vi har skapat hemsidan/designen så att de kunder som ser hemsidan via vår portfolio vet att det stämmer. Denna länk ger inte Google något eller påverkar ert resultat då det är en nofollow länk som det heter. Den finns på varje projekt vi skapar och ska sitta i botten på hemsidan.

Flytt & Uppsägning av Avtal

Båda partnerna har rätt att säga upp avtalet rörande hemsidan och uppdateringstjänster 3 månader innan avtalet avslutas. Detta innefattar service tjänsten uppdatering och underhåll av hemsida.

När en uppsägning är utförd så raderas kontot och all information på förnyelsedatumet. Så vill du spara informationen behöver du ta backup på den innan kontot raderas.

Kunden har rätt att flytta hemsidan från de servrar som Axad Media har tillhandahållit utan kostnad men gör så själv, annars tillkommer en flyttkostnad om Axad Media ska hjälpa till med flytten. För alla paket löper avtalen på 1 år, dvs att det förnyas genom inbetalningen för webbhotell och domännamn.

Flyttkostnaden är tiden det tar för oss att genomföra flytten då 795 :- / h (oftast 2 – 4 timmar, större projekt tar längre tid). Skulle en tvist uppstå som inte kan lösas mellan parterna följer Axad Media Sveriges lagar och hänvisar till detta dokument som avtalsvillkor.

Företagsförsäkring

Axad Media har en företagsförsäkring hos Folksam i Sverige där vi även har försäkring för den juridiska delen samt ansvarsförsäkring. För mer information, kontakta oss.

100% Nöjd Kund-garanti & Support

Eftersom jag som driver Axad Media vill att alla mina kunder ska vara 100% nöjda så ger jag alla mina kunder 100 % nöjda-kunden-garanti. Detta innebär att om ni inte är nöjda med hemsidan kan man välja att designa om den i början av sitt köp och ändra allt som man inte tycker passar.

Om du av misstag har tagit bort kod eller ändrat på din hemsida själv som gjort att den gått sönder eller fungerar dåligt kan vi hjälpa dig lösa problemen som uppstått men då till vårt timpris på support vilket är 795 kr per timma.

Har hemsidan gått sönder eller fungerar dåligt pga av något via webbhotellet eller annat på serversidan kan Axad Media hjälpa till med problemlösningen och då till det rörliga priset.

Du kan alltid ringa till oss, vi svarar alltid och hjälper gärna till att lösa problem. Fakturan gäller som kvitto och garantibevis.

SSL Certifikat för kunder

Vi på Axad Media erbjuder alla våra kunder SSL certifikat via Let´s Encrypt som är ett opensource certifikat för att hantera krypteringen av webbplatsen och dess data via SSL. Vi kan till en kostnad (kontakta oss för pris) installera detta på alla webbplatser som ligger under vårt konto och namn.

Vill du ha ett eget/annat certifikat kan ni använda det och vi kan hjälpa till att få igång det till en kostnad efter överenskommelse med kund.

Axad Media kan INTE hållas ansvariga om något inte fungerar med Let´s encrypt då detta är ett tredjeparts tillägg och inget som vi på Axad Media kontrollerar över. Däremot hjälper vi gärna till med att felsöka mot en kostnad och försöka fixa problemet tillsammans med supporten för utvecklarna.

Tredje parts tillägg & plugin

Vi på Axad Media tar inga ansvar för tredjeparts plugin till system som WordPress, eller andra plattformar. Detta omfattar tillägg/plugins som är köpta med licens eller som är gratis. Vi ansvarar inte för fel eller brister i dessa då vi inte utvecklar dem. För mer information sök upp tillverkaren av tillägget/pluginet.

Serviceavtal

Axad Media tillhandahåller serviceavtal för sina kunder (BAS och PRO samt Offert). Dessa serviceavtal hanterar uppdateringar för hemsidor, WordPress och tillägg samt backup.

Axad Media utför uppdateringar som tillhandahålls av WordPress och de tillverkare där tilläggen är gratis. Uppdateringar för tillägg som kostar kräver att kunden har licens och Axad Media kan endast utföra dessa uppdateringar om licensen finns och är aktiv. Om inte så uteblir denna uppdatering.

Se hemsidan för mer information om vad som ingår i just ditt serviceavtal. Alla serviceavtal sträcker sig normalt 1 år i taget. Vill du säga upp ditt avtal måste du göra det 3 månader innan slutdatumet via e-post och invänta konfirmation.

Akuta åtgärder gäller endast om hemsidan ligger offline eller om nått stort fel i WordPress orsakar hemsidan att inte fungera överhuvudtaget. Vi finns att nå på helger för PRO avtalet mellan 11-15:00. Mejla in till info@emsdesign.se och märk ämnet med ”Akut/Support” så tittar vi på det så snabbt som möjligt.

Vi på Axad Media använder oss av ping program som ligger och kontrollerar sajterna ca varje 30:e minut när du har ett serviceavtal med oss.

Du som kund kan alltid ringa in till oss för rådgivning och hjälp när du har ett serviceavtal med oss (Gäller alla avtal som BAS, PRO och Offert).

Stillastående projekt & frysning

Vi på Axad Media kan inte frysa något projekt. Skulle du inte vilja göra klart ditt projekt pga av någon anledning så utgår kostnad för allt arbete. Full betalning faktureras ut.

Skulle du som kund inte komma in med material i form av text, bilder och annan viktig information som gör att vi på Axad Media inte kan slutföra projektet inom rimlig tidsram motsvarande projektets storlek så faktureras HELA slutfakturan och beloppet ut till dig som kund.

Självklart vill vi dock att du inkommer med materialet till oss. Så har du funderingar eller blir du sen med materialet, hör av dig till oss så hittar vi en lösning på det hela tillsammans.

Information om tvister

Skulle ett projekt inte kunna slutföras pga att kunden, klienten eller företaget inte kan producera korrekt innehåll, data, information och annat material som behövs för att projektet ska fungera och slutföras så erhålls ingen form av ekonomisk eller annan typ av ersättning.

Ingen typ av ersättning kan erhållas för förseningar av lansering eller liknande.

Skulle projektet inte kunnas slutföras pga att Axad Media inte kan fullfölja sitt antagande i form av utvecklings-svårigheter så återbetalas startavgiften. Inga annan ersättning utöver återbetalningen av startavgiften betalas ut. Detta är så att du som kund kan vara helt säker på att vid alltid står för de vi kan skapa I form av hemsidor, webbsystem och annat som är webbrelaterat.

GDPR – Lagring av information

Axad Media lagrar endast e-postadresser och tillhörande information för FTP och domäner samt WordPress som krävs för att genomföra vårt arbete. Vi lagrar även information för att Fakturera våra kunder I vårt faktureringssystem som heter Speedleger. Vill du ta bort någon av denna information kan du vända dig till oss på mejladress info@axad.se med info om vad du vill ta bort för information så ska vi se om det går och om vi får för de Svenska lagar och regler som styr bokföring och andra skattelagar.

Faktureringsinformationen behövs för att kunna skicka ut fakturorna och lagras säkerhet hos Billogram.

Information lagras så länge som du är kund hos Axad Media samt upp till 24 månader efter.

Du har som kund rätt att be att få ut dina uppgifter 1 gång per år från oss. Vill du ha det flera gånger utgår en administrativ avgift på 450 kr ex.moms.

För att få ut din information behöver du skicka brev till oss och märka kuvertet ”GDPR Info”.

Skicka till:

Axad Media
Kvekvägen 4 
749 60 Örsundsbro
Sverige

Axad Media lagrar endast information för att kunna genomföra våra tjänster på bästa möjliga sätt.

Kontaktformulär (E-post)

Axad Media sparar mejladresser för att kunna genomföra sina åtaganden till kund. Vill du att vi tar bort dig ur vårt mejlsystem kan du kontakta oss på info@axad.se.

Vi rensar kontinuerligt våra mejlsystem för att hålla en hög säkerhet.

Force majure – Oförutsedda händelser

Force majure tillämpas vid större oförutsedda händelser som gör att Axad Media inte kan fullfölja sina åtaganden friskrivs Axad Media från dessa åtaganden och projekt. Axad Media kan INTE hållas ansvariga för händelser utom företagets kontroll och dessa innefattar: Stora strömavbrott till servar, domäner och annan utrustning, leveransåtganden i tider av krig, storm och andra naturkatastrofer, stora pandemier samt andra händelser som lett till att produkten och tjänster inte kunnat levereras i tid eller att servrarna inte fungerat som det ska.